Вінницяоблводоканал продовжує отримувати необхідне обладнання від Міжнародної організації з міграції

Новий потужний насос полегшить роботу Вінницяоблводоканал та допоможе забезпечити стабільне водовідведення для понад 93 300 людей. А це майже чверть усіх споживачів послуг водоканалу у Вінниці та області. Обладнання, необхідне для стабільної роботи системи водовідведення міста, нещодавно доставила МОМ за фінансової підтримки Бюро з гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку.
 
«Через війну вітчизняне виробництво не працює в повному обсязі або не може задовольнити потреби в запчастинах та специфічному устаткуванні. Водночас закордонні аналоги коштують значно дорожче і не покриваються нинішніми тарифами на комунальні послуги», – зазначає керівникВінницяоблводоканал Дмитро Кістіон.
 

Загалом протягом останніх шести місяців МОМ надала Вінницяоблводоканал понад 750 тонн хімікатів для очищення питної води, покривши потреби міста та декількох громад в області, а також генератори різної потужності для стабільної роботи об’єктів водопостачання під час відключень електроенергії. Генератори, хімікати, насосне обладнання та каналізаційні труби отримали від МОМ також водоканали інших областей, зокрема Житомирської, Хмельницької та Чернівецької.

ДЖЕРЕЛО