10 серпня 2023 року Голова ЦК Профспілки Олексій РОМАНЮК   в офісі  3F – об’єднаної профспілки робітників Данії  мав особисту зустріч з Джеспером Нільсеном – головою департаменту (Jesper Nielsen, Head of Department) цієї найчисельнішої профспілки Данії.

          Вони обговорили цілу низку важливих і актуальних питань, пов’язаних зі співпрацею між нашими організаціями.

Зокрема, Олексій Романюк подякував данським колегам за вагому підтримку нашої Профспілки під час  війни та поінформував про виконання двох попередніх спільних проєктів.

Це, зокрема проєкти «Захист прав через сильні профспілки» та Партнерська угода про співпрацю, співпраця в рамках якої була спрямована на вдосконалення профспілок та соціального діалогу в Україні в умовах війни.

Завдяки цим проєктам  для  вивчення досвіду  данських колег Копенгаген  відвідала група з семи профспілкових працівників, які взяли участь у навчальному семінарі за спеціальною методикою Федерації 3F (3F Odense GOPS).

Окрім того, у м. Львові та  у Дніпропетровській області в санаторії «Орлівщина» Новомосковського району були проведені цільові семінари на тему Захист прав через сильні профспілки».

Також відповідно до умов Проєкту працівниками виконавчого апарату ЦК Профспілки  підготовлено і передано до друку брошуру «Сильна профспілка - надійний захист ваших прав».

Результатом виконання Партнерської угоди про співпрацю  для нас  стало налагодження та перебудова  роботи  усіх організаційних ланок профспілки в умовах воєнного стану. Нам вдалося згуртуватися й об’єднати профспілку навколо цієї мети. Профспілка осучаснила  свої організаційно-комунікаційні можливості під час війни.  Видали низку  навчальних матеріалів для організації і налагодження дистанційної роботи поза офісами та здійснення безпечної комунікації під час воєнного стану, а саме: «Покрокова інструкція. Підключення та робота за допомогою платформи ZOOM»; «Мобільні додатки для спілкування. Поради щодо безпечного користування телефоном та месенджерами під час війни» та «Збірка нормативних документів Профспілки».

Завдяки Угоді у профспілки з’явилась  можливість надати допомогу внутрішньо переміщеним особам та  облаштувати  укриття цивільного захисту в профспілковому дитячому закладі оздоровлення  «Комунарець» (Дніпропетровська область), який готується для розміщення та тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, які внаслідок широкомасштабної війни, розв’язаної росією, вимушено покинули місця постійного проживання та залишились без елементарних засобів для існування.

Всі умови проєктів були виконані у повному обсязі.

Голова ЦК Профспілки  приділив  увагу і питанню щодо нового проєкту під назвою «Посилення партнерів на ринку праці України», який обговорювали на нараді напередодні, акцентувавши на пропозиціях Миколаївської обласної організації Профспілки.

Співрозмовники дійшли згоди й щодо доцільності та необхідності подальшої співпраці між нашими профспілками.

Вони досягли попередньої домовленості щодо підготовки нового проєкту, направленого на зміцнення Профспілки під час воєнного стану.

Зустріч пройшла конструктивно і з повним розумінням між партнерами.