21 серпня 2023 року під час робочого візиту до Королівства Данія, Президент  України Володимир Зеленський звернувся до членів парламенту Данії Фолькетингу, подякувавши за надану допомогу і запевнивши у тому, що Україна завдяки підтримці вистоїть у боротьбі проти РФ та  висловив подяку Данії за допомогу в процесі відбудови України вже зараз.

Також Володимир Зеленський виступив на сходах Фолькетингу перед громадськістю, зокрема і українськими біженцями, яких прихистила Данія.

«Дякую! Дуже велика честь бути тут! Дякую за все,  великий народе Данії! Дуже дякую! Привіт! Вітаю тебе, Копенгагене! Шановний народе Данії! Шановна Метте, пані Прем’єр-міністр! Своєю перемогою та співпрацею ми доведемо, що люди мають значення, свобода та Європа мають значення», - звернувся він до присутніх.

В цей же день відбулася зустріч  Володимира Зеленського з представниками громадських, політичних, профспілкових організацій та бізнесу.  

У цій зустрічі  брав участь Джеспер Нільсен (Jesper Nielsen) – голова департаменту (Jesper Nielsen, Head of Department) Об’єднаної федерації робітників Данії 3Ф (Fagligt Fælles Forbund –3F ). Він висловив побажання Президенту України щодо необхідності  посилення соціального діалогу в Україні на всіх рівнях та запевнив, що їхня профспілка і надалі буде співпрацювати з українськими партнерами, щоб сприяти співпраці та соціальному діалогу для ефективного відновлення України та підтримки українського профспілкового руху та людей праці.

Цього ж дня Джеспер Нільсен мав зустріч з Олексієм Романюком – Головою ЦК Профспілки, на якій вони обговорили результати розмови з Президентом України та визначили напрямки подальшої співпраці.