Інформація щодо надання допомоги членам Профспілки, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС

6 червня 2023 року стався черговий акт тероризму росії, яким  було знищено  греблю Каховської ГЕС на Херсонщині, наслідком якого стало підняття рівня води та затоплення населених пунктів, розташованих поблизу річки Дніпро.

Постраждалі від катастрофи на Каховській ГЕС члени Профспілки  вимушені були евакуйовуватися, покинути власні домівки та господарства, внаслідок чого втратили засоби існування.

Профспілкові організації  не могла за цих обставин залишатися осторонь і з ініціативи  ЦК Профспілки був оголошений збір коштів для допомоги постраждалим. На цей  заклик відгукнулися багато первинних організацій та обласні комітети Профспілки.

Спільними зусиллями вдалося зібрати понад 600 тис. грн., які  згідно з постановою Президії Херсонської обласної організації Профспілки були використані на цільову благодійну допомогу 22 членам  Профспілки, майно яких було  пошкоджено або повністю зруйновано, внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Найбільші надходження до Херсонського обкому профспілки надійшли від Черкаської, Сумської, Харківської, Хмельницької,  Вінницької, Запорізької, Чернігівської, Львівської, Миколаївської,  Київської, Полтавської та Рівненської обласних організацій Профспілки.

Наразі допомога постраждалим від підтоплення мешканцям Херсонщини надходить також згідно  з програмою  «Пліч-о-пліч», ініційованої низкою  областей  України, яка передбачає відбудову 26 деокупованих населених пунктів Херсонської області силами і за кошти областей та спроможних громад.

До виконання  цієї програми залучені   комунальні підприємства Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Волинської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської областей.  

Посильну участь у реалізації ініціативи «Пліч-о-пліч» беруть і  профспілкові комітети цих підприємств; за профспілкові кошти здійснюється закупівля  будівельних  матеріалів для відновлення пошкоджених  будинків (шиферу, плівки, цвяхів тощо).

Первинки комунальних підприємств Херсонщини,  обласна організація та ЦК Профспілки висловлюють щиру вдячність за допомогу своїм колегам з інших регіонів України, усім небайдужим до чужого горя громадянам.

Виборні органи Профспілки  продовжують сумлінно виконувати свої обов’язки щодо захисту трудових прав  спілчан, та всіляко підтримують їх у скрутну годину!

Разом ми сила! І ми обов’язково  переможемо підступного ворога!

Слава Україні! Героям Слава!