14 листопада 2023 року Голова ЦК Профспілки Олексій Романюк та працівники виконавчого апарату ЦК Профспілки мали зустріч з делегацією солідарності Профспілки працівників державних та комерційних служб (РСЅ, Великобританія), до складу якої входили Бев Лейдлоу - член Національного виконкому РСЅ, Джон Молоні - помічник генерального секретаря РСЅ та Кріс Форд – секретар РСЅ.

Профспілка працівників державних та комерційних служб (PCS) була заснована у 1998 році шляхом злиття Профспілки працівників державних служб, податків та торгівлі (яка представляла переважно керівні посади державної служби) та Асоціації державних та комерційних служб (яка представляла переважно канцелярські посади). Генеральні секретарі обох профспілок, Джон Шелдон і Баррі Рімсботтом, відповідно, стали спільними генеральними секретарями нової профспілки.

Станом на 2022 рік РСЅ налічувала 191289 членів і є восьмою за чисельністю у Великій Британії, більшість членів якої працюють в урядових  департаментах та інших державних органах Сполученого Королівства. Штаб-квартира РСЅ знаходиться у Лондоні.

В ході цієї зустрічі Олексій Романюк  ознайомив гостей  з історією Профспілки, структурою  та роботою виборних профспілкових органів під час війни, джерелами фінансування. Окремо зупинилися на питаннях соціального діалогу в Україні та захисті прав та інтересів найманих працівників під час воєнного стану.

Голова Профспілки озвучив позицію щодо російських і білоруських профспілок та розповів про міжнародну роботу спрямовану на їх усунення з міжнародних профспілкових інституцій.

Колеги з Великобританії своєю чергою озвучили свою беззаперечну підтримку та солідарність  Україні у боротьбі з росією, розповіли про організовані  та проведені ними акції на підтримку тих, хто зараз страждає від окупації внаслідок жорстокого російського вторгнення та про свою роботу щодо збору коштів для госпіталів, де проходять реабілітацію поранені українські бійці.

Сторони обговорили актуальні  питання в роботі профспілкових органів, партнери з Великобританії цікавились проблемами членів нашої профспілки та галузевих підприємств, які потребують найшвидшого вирішення.

Наприкінці зустрічі Олексій Романюк звернувся до представників Профспілки працівників державних та комерційних служб (РСЅ, Великобританія),  з проханням розглянути можливість  виділення можливої фінансової допомоги  для профспілкових організацій та окремих членів профспілки.