Німецько-українська конференція партнерств у місті  Лейпциг

Представники Асоціації «Укрводоканалекологія» та водоканалів України відвідали німецько-українську конференцію партнерств у місті  Лейпциг. Конференція покликана поглибити наявні партнерські відносини та сприяти налагодженню нових контактів між різними зацікавленими сторонами.

В рамках заходу відбулись фахові форуми щодо провідного досвіду німецьких громад, круглий стіл мерів і депутатів районних рад німецьких та українських міст, дискусії щодо відбудови міст і громад за участі представників провідних асоціацій та об‘єднань Німеччини й України, воркшоп щодо водопостачання та водовідведення.

Великим викликом для муніципальних партнерств є необхідність постійно адаптувати співпрацю до мінливої ситуації в Україні. Окрім необхідної допомоги для постраждалих через війну, усе більшого значення набувають внески муніципальних партнерств у відбудову та підготовку інтеграції України до ЄС.

Під час свого виступу президент Асоціації «Укрводоканалекологія» Дмитро Новицький розповів про складну ситуацію, в якій опинились водоканали України під час війни; вплив війни на галузь, наслідки руйнувань водопровідних об’єктів та збитки; роботу Асоціації та її роль у координації між водоканалами і зарубіжними партнерами.

Він також подякував німецьким колегам за підтримку: «Співпраця з німецькими колегами дає нам не тільки  критично необхідну оперативну допомогу у відновленні водопостачання. Важливою є також багаторічна методологічна підтримка, завдяки якій реалізуються спільні проєкти, зміцнюється потенціал українських підприємств, а українське законодавство приводиться до стандартів і норм ЄС».

ДЖЕРЕЛО