28 квітня в Україні відзначено День охорони праці

                      Між280415__народна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці з тим, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення і просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році.

    В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається згідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.

    У місті Києві, з нагоди пам’ятного дня, відбулося ряд заходів, які проведено Держгірпромнаглядом за участі профспілок.

    Зранку керівництво Держгірпромнагляду, Держпраці, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, Федерації профспілок України, та Київської міської профспілки працівників житлово-комунального господарства та сфери послуг, представники роботодавців та громадськості, переможці конкурсу дитячого малюнку, учні загальноосвітніх шкіл м. Києва в парку «Відрадний» поклали квіти до меморіального знаку на алеї загиблим на виробництві.

                  162669554___          

           Після цього в Центрі  дитячої та юнацької творчості проведено фінальний етап  Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку "Охорона праці очима дітей" та нагороджено переможців конкурсу. Для переможців з інших міст України організовано екскурсію по місту Києву та ознайомчу екскурсію в редакцію журналу "Охорона праці".    

___2015        ____2015   

     Активну участь у заходах з нагоди Дня охорони праці взяла Київська міська організація Профспілки на чолі з її головою Костюк Т.А.