24-26 травня 2016 року у Закарпатській області (смт. Чинадієве) відбулися семінар та виїзне засідання Президії ЦК Профспілки.

153_25.05.26  

159_25.05.15         DSC05108_25.05.16

        Серед основних питань порядку денного, які було розглянуто на засіданні Президії, були питання про: підсумки виконання галузевих, територіальних угод за 2015 рік та організацію виконання взятих зобов’язань у 2016 році; план основних заходів ЦК Профспілки на 2 півріччя 2016 року; готовність оздоровчих закладів до прийому трудящих та членів їх сімей влітку 2016 року, підсумки роботи щодо здійснення контролю за додержанням законодавства про охорону праці та захисту прав членів Профспілки на безпечні та здорові умови праці у 2015 році; підведення підсумків огляду-конкурсу на кращу первинну профспілкову організацію з організації громадського контролю за станом охорони праці.

         Про роботу Закарпатської облорганізації Профспілки щодо здійснення громадського контролю за додержанням законодавства про працю та захисту соціально-економічних прав членів Профспілки та про практику роботи Вінницької обласної організації Профспілки щодо посилення мотивації профспілкового членства доповіли членам Президії голова Закарпатського обкому Профспілки Іван Зелінський та голова Вінницького обкому Профспілки Алла Рафал. Також членів Президії було поінформовано про виконання Волинським обкомом Профспілки постанови Президії ЦК Профспілки від 10.12.2015 р. № П-1-6 та про участь Профспілки у колективному трудовому спорі щодо збереження професійно-технічної освіти.

         З питань порядку денного було прийнято відповідні постанови.

       В переддень та після засідання Президії в порядку інформування до членів Президії було доведено досить об’ємну інформацію про ряд заходів і ініціатив як ЦК Профспілки, так і ФПУ, спрямованих на соціальний захист працівників та вирішення проблем галузі (про результати Звернення ФПУ до Прем’єр-міністра України В.Гройсмана, про Генеральну угоду, галузеві угоди, фонди соцстраху, створення профспілкових фондів солідарних дій, ціну на газ та проблеми з цим теплопостачальних підприємств та інш.).

      Члені Президії мали змогу ознайомитися з досвідом роботи з організації дитячого відпочинку у дитячому оздоровчому закладі «Барвінок», який розташовано у м. Перечин.