gu_ukr____        Газета «Голос України» №173 (6427) 13 вересня 2016 року

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства розглянув питання  "Про фінасовий стан підприємств житлово-комунального господарства напередодні опалювального сезону 2016-2017="">>...

Верховна Рада України 12 ВЕРЕСНЯ 2016, 11:06 (Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України)

        На засіданні 9 вересня члени Комітету заслухали інформацію представника Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

        За результатами розгляду питання Комітет вирішив звернутися до Прем’єр-міністра України В.Гройсмана з проханням вжити невідкладних заходів для забезпечення підготовки до опалювального сезону та передбачити у змінах до Закону «Про Державний бюджет України на 2016 рік» субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого теплопостачання, гарячого та холодного водопостачання, водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню і бюджетним організаціям, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії, послуг централізованого теплопостачання, централізованого гарячого та холодного водопостачання, водовідведення затвердженим тарифам в період 2015-2016 років в обсязі 3,6 млрд. гривень, підтверджену протоколами територіальних комісій, які створювалися відповідно до законодавства місцевими органами влади.

       Комітет також просить вжити заходів щодо забезпечення до 1 жовтня 2016 року погашення заборгованості бюджетів всіх рівнів перед теплопостачальними підприємствами в обсязі 4,2 млрд. гривень, зокрема:боргу з різниці в тарифах для бюджетних установ 2,1 млрд. гривень, боргу бюджетних установ з оплати спожитих житлово-комунальних послуг 1,1 млрд. гривень, боргу по пільгах і житлових субсидіях 1,0 млрд. гривень та забезпечити до 20 вересня 2016 року подання на розгляд Верховної Ради законопроекту про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії.

       Члени Комітету також наголошують на необхідності внести зміни до Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу (постанова Кабінету Міністрів України від 18.06.2014 р. № 217) для забезпечення стабільного надходження коштів на здійснення операційної діяльності в частині збільшення кількості складових граничного нормативу відрахування коштів теплопостачальним і теплогенеруючим компаніям, врахувавши витрати на виплату заробітної плати, податки, соціальні виплати, придбання електроенергії, води, здійснення інвестиційної діяльності, забезпечення мінімального аварійного запасу та обслуговування кредитних зобов’язань взятих під державні гарантії.

       Під час засідання також розглянуто проект Закону «Про внесення змін до підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо застосування касового методу податкового обліку в сфері централізованого водопостачання та водовідведення» №4044а. Законопроектом передбачається внести зміни до пункту 44 підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, спрямовані на встановлення єдиних умов визначення дати виникнення податкових зобов’язань та податкового кредиту для підприємств тепло-, енерго- та водопостачання і водовідведення за касовим методом (тобто по факту отримання коштів за надані послуги.

      Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики пропонувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому. http://iportal.rada.gov.ua/news/Novyny/134366.html