15 вересня 2016 р. відбувся II Пленум Черкаського обласного комітету Профспілки. Основним порядком денного було питання" "Про нові виклики та завдання профспілкових організацій щодо захисту прав спілчан та їх дії щодо впровадження в життя "СТРАТЕГІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛОК УКРАЇНИ НА 2016–2021 РОКИ «ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР». Учасники Пленуму заслухали доповідь голови обкому Профспілки Анашкевича І.В, в якій було дано оцінку роботи окремих первинних профспілкових організацій.

        Серед них відмічена позитивна робота профкомів КП "Водоканал" (м. Ватутіно) та КП «Черкасиелектротранс».

       На КП "Водоканал" м. Ватутіно (голова профкому, член обкому - Забудська В.Р.). шляхом тиску на роботодавця та місцеву владу, заміною керівника підприємства, звернення до НСПП, ОДА вдалося протягом 2016 р. погасити заборгованість перед 130 працівниками в сумі майже 1 млн.грн.

      На КП "Черкасиелектротранс" Черкаської міської ради (голова профкому, член обкому – БутЛ.І.) голова профкому одночасного письмово звернулася (за підписами понад 280 працівників, що склало біля 90 % від кількості працюючих) до керівника підприємства з проханням відізвати заяву про дострокове розірвання контракту у зв’язку із небажанням мера продовжити з ним контракт та до міського голови Бондаренка А.В. про вимогу врахування думки трудового колективу та про укладання нового контракту з директором. В результаті з ним укладено новий контракт з 15.09.16 р. на 5 років.